14. 8. Subota

19:30 – 20:00 – Malo lutkarsko kazalište Iva i Matija

20:00 – 21:00 – Glazba s potpisom – Glazbena slušaonica

20:30 – 23:00 – Večernji koncert – Siniša Radan i Alain Vinković

SINIŠA RADAN – glazbenik sa zagrebačkom adresom u čijim rock obradama uvijek iznova uživamo

Siniša Radan pjevač je i gitarist čija se osebujna interpretacija bazira na repertoaru ranog rock and  rolla kojem je vjeran, kako sam kaže, jer se mahom sastoji od pjesama za koje smatra da imaju visoku muzičku ali i socijalnu poruku. Voli baš one koje prenose emocije vezane uz razna prijelomna događanja u društvu tih godina kad je poprimalo nove socijalne oblike. Stvari su to koje pričaju bitnu priču 50tih, 60tih i 70tih, kroz tekstove, te uspone i padove autora koji možda nisu obarali rekorde u prodaji ploča i nisu stalni odabir današnjih radio postaja no baš zato nikako ne smiju ostati zaboravljene. Povijest je učiteljica života, a muzička je ona koju treba posebno njegovati, jer mnoge su poruke nade ali i bunta, problema i rješenja među prvima baš poslane s muzičkih pozornica.

Večeras u pratnji vrsnog basista, Alaina Vinkovića, s bogatim studijskim iskustvom koji broji i mnoge Eurovizijske nastupe. Go Alain!

Odvojite vrijeme i dođite na Ljeto na Strossu, otputovat ćemo u labirint bezvremenskog roka, sa svim njegovim elementima folka, bluesa, južnjačkog sunca, samoća na beskrajnim cestama američkih širina i ritmičnošću rađanja nove snažne epohe koja se i dan danas reciklira.

Ali večeras, back to the roots!

Repertoar: Ricky Nelson, Dean Martin, Hank Williams, B. J. Thomas, Elvis Presley, Johnny Cash, Dylan, Stealers Wheel, Eagles, The Proclaimers, Steve Miller Band,  i mnogi drugi.